Три златни правила срещу стрес.

13.05.2014 14:58

        Много често в забързаното ежедневие се пропускат важни неща. Родителите търсят отговорите на въпроси, които най-често си задават:

  • „Какво не сме забелязали в развитието на нашето дете?
  • „Какви затруднения среща и какво чувства.
  • „Как да му помогнем?”.

        Когато едно дете не може да учи по стандартния начин, трябва да се намери начинът, по който то може да учи. Антоан дьо Сент Екзюпери казва: „За да видиш нещо ясно, често е достатъчно само да промениш посоката, в която гледаш.“

        В ежедневието, наситено с нови технологии, компютърни забавления и телевизионни предавания,   лишава децата от реална игра и забавления, които развиват техните възприятия, знания и умения, които са нужни за лесното усвояване на учебния материал. Новите технологии са много полезни и откриват нови начини за подпомагане и са разнообразни приятни занимания, но в същото време поглъщат голяма част от времето на детето, в което то трябва да работи и да развива своите умения. Всичко трябва да е умерено  и колкото се може с  по малко негативен стрес.

        А за нас възрастните - Три златни правила срещу стрес.

  1. На първо място - е физическата активност. Тя е полезна за отделянето хормона на щастието. Как да спортуваме и да бъдем активни  в свободното си време решаваме сами.
  2. На второ място - Увеличете удоволствието си. Правете всички онези малки неща, от които се лишавате, а точно те ви правят най-щастливи. Те ще ви накарат да се чувствате добре в собственото си тяло и ще ви помогнат да бъдете толерантни към хората в обкръжението си.
  3. На трето място - Променете начина си на мислене. Изтрийте от речника си не знам, защото звучи обезкуражаващо. Променете гледната си точка. Започнете да мислите по позитивно и забравете тягостните мисли, които помрачават настроението ви.
Назад