ХЕЙ, СВЪРШИ СЕ ТАЗ ГОДИНА!

08.06.2014 08:42

    Дойде краят на една напрегната, но и изпълнена с положителни емоции и запомнящи се преживявания учебна година в ОУ „Петко Рачев Славейков“ гр. Карнобат. На 31.05.2014 година дъждовното време не попречи на празника в начален етап на училищно образование за завършване на учебната 2013/2014 година. От ранна утрин дворът на училището започна да се пълни с празнично пременени момчета и момичета, родители, гости. Всички с нетърпение  и с много настроение очакваха празничната програма.

В училището се настани телевизионно студио. Чрез пряко включване от училищния телевизионен център водещите на предаването представиха: Актуални новини, Криминална хроника, Прическа на месеца, Минути за реклама, Прогноза за времето през лятната ваканция и Музикална кутия. Говорителите (ученици от ІV клас) отговорно и емоционално представяха своите рубрики. Най-голям интерес и емоции предизвика рубриката „Музикална кутия”. Децата от ПГ  изпълниха любими танци, а по-големите ученици - песни и стихотворения, изучени през годината. Директно включване в телевизионното предаване осъществиха и членовете от клуб „Родител”. Чрез анкета сред родителите репортерите провериха и техните знания.


Най-висок градус на емоциите имаше при четвъртокласниците, които се разделяха със своите първи учители. Освен букетите, с които бяха засипани учителите, те посветиха много песни и танци на любимите си учители - г-жа М. Георгиева и г-жа М. Григорова. Четвъртокласниците получиха своя официален документ за завършен начален етап на своето  образование, придружени с характеристика. Част от малките абитуриенти получиха и грамоти за отлични резултати в учебната дейност и активно участие в живота на училището. Удостоверения за завършена подготвителна група получиха и бъдещите първокласници.

Педагогическата колегия  и учениците от ОУ „Петко Р. Славейков”, гр. Карнобат пожелават весела ваканция на всички деца, безгрижни игри и незабравими летни спомени! 

Назад