Азбуката вече знам, ще чета и пиша сам!

20.03.2014 00:00

Азбуката вече знам, ще чета и пиша сам!


        На 14.03.2014г. в ОУ „ Петко Рачев Славейков” се проведе  „Празникът на буквите“ на първокласниците от  първи „а“ и „б“ клас  с класни ръководители г-жа Гочева и г-жа Балимезова. Празникът на буквите е събитие в живота на първокласника. То съвпада с етап от неговото обучение, в който той вече се е запознал с всички букви от азбуката. Децата от първи клас се прощават с букварчето, научили буквите и го заменят с читанката.

 
 

Празнично облечени, с коронки на главите, на фона на мелодия, с гордост малките ученици заявиха: „Ние вече сме грамотни”. Сцената на класната стая  оживя от стиховете, песните и игрите на малките ученици. Малчуганите пяха, рецитираха и танцуваха пред своите родители, показвайки, че вече могат да четат и да пишат.

Гости на нашето тържество бяха ръководството на училището, учениците от горните класове и много родители и близки на децата. Както подобава за празник,  първокласниците получиха  подаръци. Накрая  всички се почерпиха с вкусна торта.

За първокласниците  този ден ще остане един вълнуващ  празник, в който разделяйки се с букварчето, прегръщат новия си приятел - читанката. 

 
Назад