"Седмица на отворените врати" - 22-26.02.2016 год.

09.05.2016 15:12

От 22 до 26 февруари в ОУ ”Петко Р. Славейков” се организира Седмица на отворените врати - събитие, при което входът е свободен за всички желаещи да станат съпричастни към работата и постиженията на учениците и учителите от училището. Нашите деца представиха придобитите умения и знания, забавляваха се и радваха гостите. С много желание и нетърпение децата инициираха провеждането на Седмицата на отворените врати. Заедно с преподавателите, учениците се подготвяха да посрещнат най-близките си хора в своя втори дом - класната стая.

ОУ „Петко Р. Славейков” отвори врати за всички родители, желаещи да си припомнят училищната атмосфера и да вземат активно участие в обучението на своите деца. Много родители имаха възможността да се запознаят с условията на обучение, да видят отблизо провеждането на учебните часове и да разговарят с учителите, споделяйки своите препоръки и обсъждайки темите, които ги вълнуват.

Седмицата на отворените врати бе вълнуваща за всички ученици –възрастните бяха горди от своите наследници, а децата станаха по-спокойни и уверени, благодарение на подкрепата от своите родители. Освен че научиха повече за самото училище, родителите имаха възможност да посетят част от часовете и да видят как се случва самото учене. Те посетиха учебните часове по български език и литература, математика, руски език, география и икономика, химия и ООС, изобразително изкуство, домашна техника и икономика, физическо възпитание и спорт. Родителите заедно с децата взеха участие в изработването на мартеници и картички за 8-ми март.

Състоя се и състезание по тенис на маса. С много емоции и силна подкрепа от училищна агитка, ученици от прогимназията  играха приятелски двубои срещу отбора на родителите. На първо място се класира Атанас Джамбазов от VІ клас. Второ и трето място заеха неговите съкласници Мехмед Яшар и Али Хасан.

Дните бяха изпълнени с разнообразни  дейности, в които децата твориха и се забавляваха, изявяваха своите  приложни  и спортни умения, показваха знанията и интересите си.

Назад